Český prezident ocenil aktivity Občianskeho združenia NAPS

15.04.2008 Medzilaborce

Medzilaborce 15. apríla (TASR) - Prezident Českej republiky Václav Klaus oslovil listom prezidenta Občianskeho združenia (OZ) NAPS a najmladšieho autora odbornej literatúry na Slovensku 20-ročného Petra Soleja z Medzilaboriec, v ...
Predsavzatím NAPS je vybudovať zo združenia solídnu inštitúciu tretieho sektora, ktorá bude spoločnosti prinášať aktivity súvisiace s aktuálnymi a diskutovanými témami. Prezident ČR preto ocenil snahu OZ prispievať k podpore vzdelávania a tvorivosti mladých ľudí i k tomu, aby sa spolu stretávali pri rôznych odborných konferenciách a kultúrnych akciách. \"NAPS si počas svojho pôsobenia iste našlo svoje miesto medzi rôznymi nadáciami a OZ. Považujem za významné, že jeho poslaním je ochrana a rozvoj duchovných a morálnych hodnôt, pretože mnohé z nich zďaleka nie sú v dnešnom svete samozrejmosťou, \" uvádza sa v liste prezidenta ČR.

\"Nesmierne si vážim slová českej hlavy štátu i jeho poďakovanie za moju knihu Krása zakliata v kove, ktorá už zdobí knižnicu na Pražskom hrade a verím, že nesklamem ani v budúcnosti, \" uviedol dnes pre TASR Peter Solej. Dodal, že OZ NAPS po nedávnom okrúhlom stole v Banskej Bystrici o postavení žien v dnešnej spoločnosti pripravuje ďalšie zaujímavé podujatia. Jedným z nich bude začiatkom júna odborná konferencia Eurofondy, ako ďalej, ktorej účastníci budú diskutovať o možnostiach čerpania eurofondov pre verejný a súkromný sektor. Garantom odbornej eurokonferencie bude spoločnosť Centire. V septembri pripravuje OZ NAPS ekumenický koncert sakrálnych spevov, ktorý sa uskutoční v Štátnom divadle v Košiciach. Spoluorganizátormi akcie bude mesto Košice a zastúpenie pri organizovaní koncertu bude aj Európska komisia na Slovensku. Koncert bude súčasťou podujatí Roka dialógu medzi kultúrami Európskej únie. Prechádzajúce tri ročníky koncertu sa konali v Medzilaborciach a Prešove.

NAPS založil Solej ako 17-ročný v októbri 2004 s cieľom podporovať vzdelávanie a realizovať aktivity v oblasti kultúry, ochrany a rozvoja duchovných hodnôt.
 

Vyberte región